Tips to help you make perfect oatmeal

Co takhle dát si jednou pauzu od fotek, oblečení a kosmetiky a zaměřit se na něco, co miluji (a vy určitě taky) stejně - na jídlo! Přiznává...

Co takhle dát si jednou pauzu od fotek, oblečení a kosmetiky a zaměřit se na něco, co miluji (a vy určitě taky) stejně - na jídlo! Přiznávám, nejím ukázkově, ale snažím se. A právě díky snaze jíst zdravě jsem začala, není to moc dlouho, jíst ovesné kaše. Před rokem jsem ani nevěděla, jak to chutná, dnes je ze mě závislák. Ráda bych tuhle závislost šířila dál, a proto je tu tento článek.

Moje první, druhá a možná i třetí kaše byla hnusná. Jinak to ani říct nejde. Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem si začala kupovat instantní. Naštěstí jsem po nějaké době opět zkusila ukuchtit svou vlastní, a povedlo se! Tato dlouhá cesta k dobré koši mě inspirovala k sepsání těchto pár bodů, které by vám měli pomoci, aby vaše kaše nedopadla tak, jako ta moje první :)

1. Jemné vločky, to je základ
Pořád jsem se divila, proč ta moje "kaše" není vůbec kašoidní. Nemohla jsem prostě dosáhnout té správné kašovité konzistence, a to kvůli úplně obyčejným vločkám. Rozhodně tedy vařte kaši z jemných vloček, které jsou menší a jakoby rozkouskované. Ty se pak dají lépe dohromady s mlékem a výsledek bude lepší než jen vločky plavající na mléce.

2. Voda mléko nenahradí
Chcete aby vaše kaše byla dietnější, tak vyřadíte mléko. Na internetu najdete určitě spoustu receptů, jen z vloček a vody. Podle mě je to ale nejlepší půl na půl. Nejen, že kaše bez mléka  nebude tak dobrá, ani vás tak nezasytí.

3. Nemíchat
Poté co vločky přidáte do vroucí směsi vody s mlékem,  je pouze krátce promíchejte a potom je chvíli nechte být, než vznikne kaše v konzistenci jaká se vám bude zdát nejlepší. 

4. Oslaďte si život
Je asi zbytečné vysvětlovat, jak bude slaďoučká kaše chutnější. Neodpírejte si trochu cukru jen kvůli tomu, že jíte zdravě! Není třeba přidávat vrchovatou lžíci cukru, můžete ho nahradit například grankem, javorovým sirupem nebo medem (ten mám nejradši!).

5. Něco navíc
Na ovesné kaši miluju, že si ji vždy mohu dát s něčím jiným. Jahody, banán, jablko, kokos, čokoláda, mandle...právě tyto věci dělají z obyčejné kaše snídani, na které si pochutnáte. Nikdy na ně nezapomínejte, nebojte se experimentovat a přihoďte do misky vše na co máte chuť :) 

Zkušení kašičkáři, kterým tento článek byl asi trochu k ničemu, mohou přispět dalšími tipy ;)

You Might Also Like

12 komentářů

  1. "Nahradit" cukr Grankem? WTF?!:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já to tak někdy dělám :D Granko je sladké dost, takže když chci čokoládovou kaši, přidám tam Granko.

      Delete
  2. Tyjo, já se stydim... já vločkovou kaši ještě nikdy nejedla.. asi bych to měla napravit :D

    ReplyDelete
  3. ja nekdy delam i z velkych vlocek a kase se mi udela taky:) jen je potreba je dyl povarit! taky jsem zjistila, ze dat hodne skorice a pak nakrajet banan, tak se kase uz moc sladit nemusi:) ja davam javorovy sirup a ted naposledy arasidove maslo, to bylo vyborny, jinak moc hezky nafoeceno:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    ReplyDelete
  4. Dekuji moc za svele typy. Me ovesna kase nikdy moc nelakala, ale po precteni tohodle clanku mam hroznou chut ji vyzkouset. Skvele :)

    ReplyDelete
  5. Tyjo vypádá to skvěle , ale hrozně se mi líbí tvůj design blogu ! Jak jsi ho udělala ? Třeba ten název příspěvku že je uprostřed atd ... Já tomu totiž vábec nerozumím ... :D Byla bych moc ráda kdyby jsi mi třeba poradila buď na mail : gabulka-lovelygirl@email.cz nebo na blog : gabulka-lovelygirl.blogspot.cz
    Předem dík ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jsem ráda, že se ti líbí :) Ozvu se ti na mail ;)

      Delete
  6. Ja som sa pokúšala kašu variť raz a tiež bola hnusná :D Skúsim tam pridať ten med :)

    ReplyDelete
  7. vypadá super! :) já ale prozatím radši zůstanu u těch kupovaných, určitě bych to zkazila :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neboj, zkus to :) Třeba se nepovede hned napoprvé, ale rozhodně to není nic těžkého :) Domácí jsou mnohem lepší, než ty kupované :)

      Delete
  8. Kaše jsou super :)....taky jsem je nikdy nějak nemusela,ale poslední dobou si je dávám ke snídani pořád.Baruš

    ReplyDelete
  9. Já taky dřív ovesnou kaši nejedla a teď jsem největší závislák :D <3 nejradši si jí dělám se skořicí, banánem a trošku tam zamíchám burákové máslo

    ReplyDelete

Děkuji za všechny komentáře ♥

Flickr Images