Review: Bio coconut oil

O kokosovém oleji jste už určitě něco zaslechly. Podle všech pozitivních recenzí a blogerek, které si ho vychvalují, by se dalo usuzovat, ž...

O kokosovém oleji jste už určitě něco zaslechly. Podle všech pozitivních recenzí a blogerek, které si ho vychvalují, by se dalo usuzovat, že je to úplný zázrak. Proto, když se mi naskytla možnost spolupráce s auroville a já uviděla, že mají v nabídce i kokosový olej, nadšeně jsem souhlasila.


Kokosový olej opravdu zázrak je. Nikdy jsem neměla nic, co by mělo tak všestranné využití. když to vezmu jen zkráceně - můžete ho používat místo spousty druhů kosmetiky a ještě k tomu se dá jíst! Nezní to lákavě? Kdybych měla vypisovat, na co všechno se dá použít, byl by tento článek nekonečný, a přiznejme si to, nikdo by to nečetl, takže zde si můžete přečíst takový základ, na co se dá použít a zde něco navíc, včetně jeho léčebných vlastností, kterých je vážně hodně.


A jak jsem ho zkoušela já?

-  jako noční krém 
Mám celkem suchou pleť a můj nos si rád hraje na hada a svléká kůži, takže se oleje nebojím a používám ho normálně místo krému

- místo tělového mléka
Samozřejmě že skvěle hydratuje a ještě k tomu po něm mám vždycky tak krásně hladké nohy!

- krém na ruce/ nehty
Krémy na ruce nepoužívám, nikdy si na ně nevzpomenu a vadí mi mít od nich mastné ruce. Kokosový olej ale používám ráda, vždy večer před spaním si ho rozetřu mezi prsty, kde mám suchá místa a kolem nehtů. Opravdu pomáhá!

- na holení
Mám děsně citlivou pokožku. V podpaždí se mi dělají po holení červené pupínky, proto se snažím hledat něco, co by mi holení usnadnilo abych kůži tolik nedráždila. Když mi tedy došel gel na holení, zkusila jsem olej a musím říct, že to sním jde dobře! 

- balzám na rty
Párkrát jsem s ním před spaním napatlala i rty.Ano, určitě je hydratuje, ale mě to prostě nevyhovuje. Mít olej na rtech mi není příjemné, takže dám přednost krémovějším balzámům.

- na vlasy
Použít ho na vlasy jsem se docela bála. Zatím jsem ho zkusila jen jednou vmasírovat při mytí do konečků a výsledek mě mile překvapil. Vlasy jsem mastné neměla, byly jen hezky jemné a voňavé.

- bělení zubů
Když jsem si přečetla, že bělí zuby, samozřejmě jsem to chtěla zkusit. Bohužel na to často zapomínám, a tak si na nějaké výsledky ještě počkám.

- vaření
V zájmu bezpečnosti celé rodiny, se u plotny objevuji jen ráno, když si vařím svou oblíbenou ovesnou kaši. Proto vás asi nepřekvapí, že v kuchyni ho až tolik nepoužívám. Když už se ale výjimečně vrhnu na něco, při čem ho použít můžu, jsem ráda a mám dobrý pocit z toho, že jsem klasický olej nahradila něčím zdravějším. Navíc mi i připadá, že se mi s kokosovým olejem jídlo méně připaluje. Teď ještě kdyby se mi povedlo naučit na něj ostatní.

- na popáleniny
V době kdy mi přišel, jsem měla zrovna čerstvě spálenou ruku (ano, vařila jsem :D), a tak jsem popálené místečko začala mazat olejem. Nevím jak moc mi pomohl, protože netuším, jak by se mi to hojilo bez něj. Ale měla jsem z toho dobrý pocit. 

Malé shrnutí na konec: Je super! Jak už možná víte, naprosto miluju kokos a vůně kokosu je jedna z nejlepších, což je další důvod proč jsem si ho oblíbila. Jsem ráda, že jsem ho vyzkoušela a jsem si jistá, že to není moje poslední sklenička :)

Koupit ho můžete tady (250ml za 175Kč)

Jaké máte s kokosovým olejem zkušenosti vy?

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Tý jo díky za radu na holení ho taky zkusím a na nohy to taky zkusím. Dělám si s ním jenom zábaly na vlasy na jídlo nemám odvahu :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  2. super fotka s kokosem! :D jinak já ho mám taky a miluju ho hlavně na vlasy a na palačinky :D

    ReplyDelete
  3. Ja kokos nemám rada, ale tieto kokosové oleje mám rada. :)
    S tým kokosom to na fotke vyzerá super.

    ReplyDelete
  4. Taky se chystám vyzkoušet, používám olivový olej, hlavně jako zábal na vlasy, a super :)

    ReplyDelete
  5. Je fajn, že se dá tento produkt použít na hodně způsobů a tak se vlastně člověk nemusí bát, že by ho nijak nevyužil a potom by jsme ho doma jen skladovali. :)
    A s tím holením to mám stejné a tak jsem pátrala po internetu a vyčetla jsem, že pomáhá a normální dětský olejíček a vážně pomáhá. :)

    ReplyDelete
  6. miluju kokosové věci a tohle bude určitě taky super :)

    http://mishellife.blogspot.cz/

    ReplyDelete

Děkuji za všechny komentáře ♥

Flickr Images