Books

Dnes jsem se nevzbudila popravdě s moc dobrou náladou. Poslední den prázdnin , to bylo první, na co jsem pomyslela a řekněme, že to není zro...

Dnes jsem se nevzbudila popravdě s moc dobrou náladou. Poslední den prázdnin, to bylo první, na co jsem pomyslela a řekněme, že to není zrovna pozitivní. Mnohem lepší ale je, že tento den je zvláštní i něčím jiným. Dnes je totiž Den nepřečtených knih.

Všichni máme doma spoustu knih, které buď čekají na přečtení, nebo jsou dávno zapomenuté a nikdo o ně už nemá zájem. A to je škoda, nemyslíte? Já čtení vždycky milovala a příla bych si, abych měla někdy na knihy více času. A právě to je tématem letošního DNK. Určitě kouknite na http://www.denneprectenychknih.cz/, kde si můžete udělat rychlý test, který vám ukáže, jak byste mohli získat #vicecasunacteni.

2

Doufám, že už máte pro dnešek vybranou knihu, do které se začtete. Já jsem měla v plánu přečíst si Olivera Twista, kterého jsem dostala k narozeninám v tomto nádherném vydání. Říká se nesuď knihu podle obalu, ale já klidně přiznávám, že i pěkný obal mě dokáže nalákat, abych si knihu přečetla.

Untitled

Nakonec jsem ale šáhla po knize Stařec a moře, jelikož je to tak malá knížečka, že se mi nemůže stát, že bych ji za ten jeden den nestihla přečíst a navíc si tím ještě před začátkem školy splním další položku z povinné četby.

Untitled

Povinná četba, to je kapitola sama o sobě. O prázdninách jsem se do toho chtěla hezky pustit, abych se pak vyhla tomu, že se budu v maturitním ročníku stresovat čtením něčeho, co tak úplně číst nechci, ale zatím jsem přečetla jen 1984 od Orwella, což je sice skvělá kniha, ale zasekla jsem se u ní skoro celé dva měsíce.

Untitled

Naopak nejrychleji jsem zhltla knihu Kraď jako umělec od Austina Kleona.Tuhle knížku rozhodně doporučuji! Sice je o umění, ale nemusíte být ani malíř, ani hudebník, abyste v ní našli inspiraci a pár užitečných rad. Navíc je čtivá, čemuž napomáhá i výborné grafické zpracování. Za mě nejlepší kniha letošního léta :)

Untitled Untitled

Jaká je nejlepší kniha, kterou jste o prázdninách četli a zapojíte se do dnešní knižní výzvy? Hezký DNK všem! :)

You Might Also Like

13 komentářů

  1. aaach knížko-článek ♥
    s obalem máš naprostou pravdu..bohužel, mě také obal hodně ovlivní..
    Ze všech knížek, co jsem tu viděla je pro mě rozhodně favorit Stařec a moře, ta je vážně nádherná...naopak Čapkovy povídky, uznávám, pro mě byly utrpení stejně jako Rozmarné léto :D
    Moje nejoblíbenější z povinné četby, co si tak vzpomínám je Mistr a Markétka od Bulgakova, Soudce a jeho kat, Obraz Doriana Graye a cokoliv od Kundery ♥
    a za prázdniny ? Četla jsem Žert (zase Kundera :D) a spoustu dalších...jóó a málem bych zapomněla..O myších a lidech je úžasná!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. <3 Moc děkuji za tipy, hned budu lépe vědět, co z povinné četby vybrat :) Stařec a moře jsem dneska přečetla a příjemně mě překvapila, byla to vážně hezká knížka :)

      Delete
  2. Moc pěkný článek :) já mám teď rozečtenou Osvětimskou knihovnici, tak se jí pokusím dočíst! :) Jinak mě taky často nalákají hezké obaly nebo naopak hezky staré, ohmatané v antikvariátu! :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji! :) Osvětimská knihovnice musí být hrozně zajímavá, přidávám ji na svůj wishlist :) Já mám radši nové knihy, ale úplně ti rozumím, ty z antikvariátu mají prostě své kouzlo!

      Delete
  3. Ten obal Olivera Twista vypadá nádherně :) Jinak si určitě od Orwella přečti i Farmu zvířat, je to kratší, čtivý a stačí umět jen jednoho autora na dvě knížky k maturitě :D:)
    One blondie life

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky :) Nad tím jsem taky uvažovala, dost mi to to učení ulehčí a navíc zrovna Orwella si přečtu ráda :)

      Delete
  4. Na Kraď jako umělec už mám zálusk snad rok od chvíle, kdy jsem ji poprvé spatřila v knihkupectví, jenže se pořád nějak nemám do toho, abych si ji koupila a v knihovně ji nemají :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já to měla úplně stejně a nakonec mi jí koupil přítel :D Být tebou tak přestanu váhat a koupím si jí, myslím, že tě nezklame :)

      Delete
  5. Stařec a moře je skvělá knížka, sice první čtení bylo pro mě celkem utrpením, ale druhé čtení jsem si vážně užila a byla to jedna z mála knížek, co jsem si vážně chtěla při maturitě vytáhnout.. nakonec jsem si od Hemingwaye vytáhla Vojákův návrat, spokojenější jsem snad být nemohla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jsi měla štěstí :) Já jsem to četla dnes poprvé s takovým pocitem, že mě to sice nijak extra nebavilo, ale bylo v tom něco krásného :)

      Delete
  6. Já jsem si do Švédska sbalila švédské detektivky a rozhodně ve mě zanechala dojem kniha Box 21, protože patří mezi ty, jejichž konce nutí člověka přemýšlet. Takže za nejlepší knihu léta bych asi označila tu, přestože není ani nová, ani letní (žádná oddechovka).

    ReplyDelete
  7. Oliver vypadá dobře, ale upřímně, já ho nedočetla a to se mi nikdy nestává. Ale prostě mě to nebavilo..
    Jinak jsem včera psala o knihách u sebe na blogu, tak kdyby ses třeba chtěla podívat, budu ráda :)

    ReplyDelete
  8. Oliver Twist je moje oblíbená knížka :-) A teď čtu Dívka, která se dotkla nebe :-)

    ReplyDelete

Děkuji za všechny komentáře ♥

Flickr Images