FOODIARY: Breakfast!

Pokud čtete můj blog delší dobu, jistě jste si všimli, že nejčastěji a nejraději ze všeho fotím snídaně. Ovesné kaše vládou mému instagramu...

Pokud čtete můj blog delší dobu, jistě jste si všimli, že nejčastěji a nejraději ze všeho fotím snídaně. Ovesné kaše vládou mému instagramu klik pro důkaz a i na blogu jsou foto deníčky hlavně o jídle. Tak jsem si dneska řekla, že se rovnou zaměřím přímo na sídaně, ukážu vám vynikající kombinace k ovesné kaši a v druhé části článku dokonce i dvě "neovesné" snídaně a dva receptíky. 

2

1. Nejlepší je kaši tak zasypat ovocem a dalšími dobrotami tak, že ani není vidět. V tomto případě to jsou ostružiny, nektarinka, kokos a domácí müsli.

2. Dokonalá kombinace banánu, švestek a máku, s troškou müsli, mňam!

3. Oproti ostatním trošku chudší zdobení, ale i tohle úplně stačí - banán, ostružiny a burákové máslo. 

4. A naopak kaše ala vše co doma najdeš. Opět s banánem, jablkem, brusinkami, kokosem, mandlemi a burákovým máslem. 

3

Občas ale snídám i jinak. Kombinace pečiva a ovoce jsou u mě také dost časté, jen to většinou nevypadá tak dobře jako kaše, a tak se to logicky nedostane na insta. Úplně výjimečně si dám i něco slaného. Nikdy si ale neodpustím sladkou tečku v podobě ovoce, to mám opravdu každé ráno.

1. Příklad právě té vyjímky v podobě slané snídaně. Ttoasty z chlebu, šunky, sýru a rajčat a k tomu miska žlutého melounu, který jsem si teď hodně oblíbila, je hodně slaďoučký (takže skvěle vyrovnal slannost toustů.) 

2. Výborná snídaně v podobě štrůdlu a ovoce. To bych mohla jíst pořád! 

4

Jednou za čas se rozhodu zkusit na snídani něco nového. Nejlepší jsou pro tyhle pokusy víkendy, kdy mám spoustu času (i když hladový žaludek si myslí něco jiného :D). Takovou slavnostní snídaní jsou lívanečky. Bohužel si nikdy neuložím recept, takže vždy zkouším nové. Naposledy se mi ale opravdu povedly, takže jsem pro mě i pro vás musela recept znovu najít! 

OVESNÉ TVAROHOVÉ LÍVANCE

Ingredience (1 porce)
- 50-70g jemných ovesných vloček
- vejce
- 50g odtučněného tvarohu
- špetka prášku do pečiva
- voda
- na ozdobení podle chuti ovoce, med, tvaroh, ořechy,...

Postup:
Nejprve rozšlehejte vejce s tvarohem, přidejte vločky, prášek do pečiva a podle potřeby vodu (75-125ml) Těsto by mělo být trochu hustší. Na nepřilnavé pánvy a troškou kokosového oleje opečtě lívanečky do zlata. Otáčejte je až když jdou lehce oddělit od pánve, aby se vám neroztrhly (já vždycky tímto nějaký zničím). Nakonec je doplňte čímkoliv, na co máte chuť. Může to být marmeláda, javorový sirup, různé druhy ovoce, kokos, ořechy...(Já si je dala s medem, tvarohem, banánem a nektarinkou)

Za recept děkuji Monči :)

 CHIA OVERNIGHT OATS

A nakonec můj nový objev, chia semínka, v hlavní roli. Odhadem jsem do misky nasypala chia (zhruba dvě lžice), ovesné vločky (asi 40g), mák a zalila to troškou mléka a troškou vody. nechala jsem přikryté přes noc v ledničce, ráno lehce ohřála a přidala švestky, ostružiny, mandle a burákové máslo. Dokonalost. 

Doufám, že jsem vás dnešním článku trošku inspirovala a třeba nějakou z mých snídaňových variací zkusíte :) Hezký víkend všem! 

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Všechno vypadá skvěle! Já mám snídaně snad nejradši z celého dne! A přesně tyhle lívanečky si dělám a i bez toho tvarohu jsou skvělé. Jediný můj problém je, že snídani nikdy nestihnu vyfotit, protože se hned na ni vrhnu :D

    ReplyDelete
  2. Mňam! Chtěla bych snídat tvoje snídaně, to by ty rána byly hned lepší ;)

    Another Dominika

    ReplyDelete
  3. Mňam ! tvoje výtvory už dlho sledujem na instagrame a vôbec som nevedela, že máš blog ! :) Hneď sa stávam sledovateľom. Krásne fotky a články :) ♥
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    ReplyDelete
  4. Nechtěla bys mi každý ráno dělat snídani? Možná bych konečně začala snídat :)) A nechápu, jak to všichni dělají, že mají tak fotogenický kaše, ta moje vypadá vždycky divně :D

    ReplyDelete
  5. Moje kaše nikdy nevypadají tak hezky jako tvoje :( :D Domčo od Tebe bych si ráda nechala dělat ty úžasný snídaně :D :))

    http://worldbyejdrien.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  6. Panebože tohle jsou nádherné snídaně :3 Vůbec bych se nezlobila, kdyby mi je každé ráno někdo udělal :)
    Měj se v lásce,
    Janet ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    ReplyDelete
  7. Jéé, to je moc povedený článek! :) Ovesné kaše taky miluji, zvlášť ty přes noc, ty si dělám vždycky když mám druhý den na sedmou :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  8. mňaam spravila si mi chute! :D super článok :)

    ReplyDelete
  9. Mňam všechno vypaá skvěle :D, obdivuji vždy na instagramu :D !
    Kaši mám ale vzždy radši jednodušší :D !

    ReplyDelete
  10. Holky, díky, jsem moc ráda, že se vám článek líbí :) A na snídani se klidně stavte! :))

    ReplyDelete
  11. Opravdu všechno vypadá výtečně, že bych se hned do něčeho z toho s chutí zakousla :-)
    Glamour and beauty

    ReplyDelete
  12. Jooo takové snídaně se mi líbí :)

    ReplyDelete
  13. KLrásné fotky! Až mám z toho hlad:) tak to si zitra rano udelam neco dobrouckeho, kdyz uz jsem ten marod :D

    PŘIDEJTE SE DO MOJÍ GIVEAWAY!!! http://eli-rou.blogspot.cz/2015/08/giveaway.html

    ReplyDelete
  14. tak ty vločky s chia určitě zkusím :)
    děkuji za inspiraci!

    Lost in Cyprus

    ReplyDelete
  15. Tak toto vyzerá parádne! Mňam♥

    ReplyDelete

Děkuji za všechny komentáře ♥

Flickr Images