YES, WE MADE IT TO THE GYM!

Jak jsem psala v minulém článku, rok 2016 byl plný velkých změn. Přesto mi přišlo že posledních pár měsíců bylo všechno pořád stejné a ne t...

Jak jsem psala v minulém článku, rok 2016 byl plný velkých změn. Přesto mi přišlo že posledních pár měsíců bylo všechno pořád stejné a ne tak úplně zábavné (neustále jsem jen psala jednu rešerši za druhou) Věděla jsem, že musím něco změnit, ale předsevzetí do nového roku jsem si žádná nedala (ještěže tak,  když si vzpomenu na prvního ledna, je jasné, že bych všechna předsevzetí porušila už v ten den).

Jsem zastánce toho, že pokud chceme něco změnit, něčeho dosáhnout, musíme začít hned. A je jedno, jestli je Nový rok, týden po Silvestru nebo konec listopadu. Impuls ke změně může přijít kdykoliv a někdy i úplně nečekaně. Třeba jako se to stalo mně včera večer. 

Už jsem se chystala spát, když přišel přítel se skvělým nápadem: zítra půjdeme ráno běhat. Na moment jsem myslela že se zbláznil, protože, no uznejte, není normální aby člověk, co spí obvykle do 11, nesportuje a nesnáší zimu, chtěl jít najednou v 7 ráno běhat, když je venku mínus deset a padá sníh. Nakonec jsem souhlasila s tím, že zajdeme do posilovny, kterou máme přímo u baráku a kterou jsme plánovali navštívit už půl roku. Vždyť on se stejně nevzbudí, říkala jsem si. Současně jsem však cítila příležitost konečně udělat ten první krok a začít opět pravidelně cvičit, zdravě jíst, dřív vstávat, být aktivnější, spokojenější a šťastnější. 

insp1

A víte co? Fakt jsme to udělali. Ráno zazvonil budík a mně se strašně moc chtělo ho vypnout, otočit se na druhý bok a spát dál, ale věděla jsem, že tohle je TA šance. Uvědomovala jsem si, jak velká je pravděpodobnost, že tam budu unaveně stát před všemi těmi obřími cvičebními stroji a potlačovat jedno zívutí za druhým, ale taky mě napadla druhá možnost - že tím překonám samu sebe, že mě to nakopne a budu se cítit celý den líp. Můžete hádat, která možnost to vyhrála.

Takže co jsem vám vlastně chtěla říct? Za prvné jsem se chtěla trochu pochlubit mým malým dnešním vítězstvím, zároveň vám ale připomenout, že i vy můžete každý den udělat něco, do čeho se vám moc nechce ale co vás posune o kousek blíž k vašim snům a cílům. Jak říká moje oblíbené motto: Zázraky se dějí mimo komfortní zónu :).

insp3
insp2

You Might Also Like

8 komentářů

  1. jéj to je skvelé že sa ti to podarilo, len tak ďalej :)

    ReplyDelete
  2. Drzim palce nech to vydrzi :)
    www.veraparadis.com

    ReplyDelete
  3. Taky si myslím, že když chceme něco udělat, tak k tomu nepotřebujeme žádné předsevzetí :) A gratuluji k tvému malému (velkému!) vítězství. Není lehký ráno vstát z té vyhřáté postele :)

    ReplyDelete
  4. Naprosto souhlasím :) Když člověk chce něco změnit, nemusí čekat na nový rok, nový měsíc nebo nový týden - stačí začít hned! S během jsem začala vloni, moc mě to baví a už se těším až opadne sníh :)

    ReplyDelete

Děkuji za všechny komentáře ♥

Flickr Images