Homemade granola recipe

Pamatujete, jak jsem u jednoho (tuším) random článku psala o domácím müsli? Slíbila jsem vám recept, jen co müsli zkusím podruhé a vše si p...

Pamatujete, jak jsem u jednoho (tuším) random článku psala o domácím müsli? Slíbila jsem vám recept, jen co müsli zkusím podruhé a vše si pořádně poznamenám. Jelikož první várka zmizela po pár dnech a měla velký úspěch (dokonce i u bráchy, který cokoliv co uvařím/upeču zásadně nejí a kritizuje!!), pustila jsem se do další várky a dnes se s vámi konečně podělím o všechny mé tajné ingredience!

Navíc jsem vytvořila krátké video. Ani se to nezdá, ale zabralo mi spoustu času. Ale zjistila jsem, že mě to hrozně baví!




 Budete potřebovat:

- 2,5 hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek kokosu
- 1/2 hrnku mandlí
- 1/4 hrnku lněných semínek
- 1 hrnek vlašských ořechů
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 35g  másla (1,5 cm z klasické kostky)
- 2,5 lžic medu
- 1 lžíce kokosového oleje
+ ananas, brusinky, banán, čokoláda

Na plech s pečícím papírem nasypte vločky, kokos, semínka, ořechy a cukr. Rozehřejte máslo s kokosovým olejem a medem. Vzniklou směs nalijte na ostatní ingredience a pořádně promíchejte.  Ořechy a mandle můžete přidat až později, aby se příliš neopekly. (ale nezapomeňte na mandle tak jako já! :D) Pečte na 150°C zhruba 20 min. Každých pět minut müsli promíchejte a zkontrolujte jak to vypadá. Pečte dokud se vám to nebude zdát hezky zlatavé a křupavé. Až müsli vychladne, můžete přidat další dobroty. Co vyberete, to už je jen na vás :)


You Might Also Like

5 komentářů

  1. Mňam, to bych si teda mohla taky udělat :)
    Blog by Veru

    ReplyDelete
  2. keby som nebola taka leniva tak hned by som ju robila:)

    Posledne dni giveaway o Bioderma balicek, stylove hodinky a 50€ voucher tu: http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/11/mega-naj-naj-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. Vypada to moc dobre, musim si ten recept nekam zalozit a taky vyzkouset :)

    ReplyDelete
  4. děkuju za výbornej recept, tohle bych ráda vyzkoušela :)

    ReplyDelete
  5. Vypadá to vážně lákavě,možná to vyzkouším až bude někdy čas,určitě to i navodí vánoční atmosféru :)

    ReplyDelete

Děkuji za všechny komentáře ♥

Flickr Images