Jak si užít Vánoce bez stresu a únavy

Mrazivá zima, málo světla, krátké dny, hodně úkolů, předvánoční shon a málo času. Jsem si skoro jistá, že nejsem jediná, na koho tohle všec...

Mrazivá zima, málo světla, krátké dny, hodně úkolů, předvánoční shon a málo času. Jsem si skoro jistá, že nejsem jediná, na koho tohle všechno negativně doléhá a způsobuje únavu, stres a blbou náladu. Ale kdo chce mít na Vánoce špatnou náladu? Já teda rozhodně ne. Takže od té doby, co jsem doma a mám "prázdniny" (rozuměj spoustu povinné četby, učení na zkoušky, psaní seminárek atd.), snažím se dělat vše pro to, abych se nejen zbavila únavy, ale i vánočně naladila. Moje tipy jsem vám sepsala, a dokonce natočila video!

_MG_9272 copy

1. STAY ACTIVE 
Jo, buďte aktivní, i když se cítíte jako medvěd, co by nejradši ulehl k zimnímu spánku a probudil se na jaře. Za prvé, choďtě ven. I když se vám možná do zimy moc nechce, krátká procházka zasněženým parkem vás probere a uvidíte, že ten sníh je opravdu kouzelný. Za druhé, cvičte! Zvolte si nějakou vaši oblíbenou aktivitu a věnujte se jí minimálně 2x do týdne. Můžete cvičit klidně doma, třeba podle různých youtube videí (doporučuji Blogilates). Pokud se vám nechce hned se pouštět do něčeho náročného, zkuste jógu (Yoga With Adriene). Cvičení není jen o tom mít hezčí zadek, ale hrozně moc ovlivňuje i vaši náladu, aktivitu a motivaci. Takže i když je v zimě hrozně lehké se na cvičení vykašlat, nedělejte to a prostě stay active!

_MG_9284 copy
2. COZY HOME
Když se vrátíte z procházky, není nic lepšího než se zachumlat do teplé deky, zapálit svíčky, dát si čaj nebo horkou čokoládu z vánočního hrnečku a zahřívat se u krbu. Proto se další tip týká domava. Udělejte si to doma příjemné, vytvořte si vánoční výzdobu, rozsviťte světýlka a zapalte svíčky. Nezapomínejte ani na zimní svetry, ponožky nebo papuče. Jsou to maličkosti, ale pro mě prostě k Vánocům patří a dokáží zvednout náladu. 

3.  MAKE PLANS 
Naplánujte něco zajímavého s kamarády, s přítelem nebo s rodinou. Vaši blízcí vám určitě vždycky zvednou náladu. Navíc pokud budete mít super plány, na které se budete moci těšit, vánoční svátky pro vás nebudou jen o tom jednom jediném dni. 

4. MAKE YOUR CHRISTMAS PLAYLIST 
Jednoduchý, ale pro zachycení té správné vánoční nálady klíčový, bod. Super playlisty najdete samozřejmě na spotify, ale nejlepší je udělat si váš vlastní s vašimi oblíbenými písničkami. 

_MG_9267 copy
_MG_9356 copy

5.  CHRISTMAS ACTIVITIES 
Když se chcete vánočně naladit je nejlepší dělat to, co se dělá jen kolem Vánoc (to zní celkem logicky, že). Takže pečení nebo zdobení cukroví, balení dárků (které s můžete rozdělit na několikrát), výše zmíněná výzdoba bytu a hlavně - sledování vánočních filmů. Jaký je váš oblíbený?

6. EAT HEALTHY
Ano, jeste zdravě, i o Vánocích. Neříkám ať držíte nějaké diety nebo že nemáte jíst cukroví a další vánoční dobroty, ale nezapomínejte to vyrovnat zdravějšími a nutričně bohatšími potravinami. Jídlo taky hodně ovlivňuje jak se cítíte, takže se snažte jíst vyváženě. 



A to nejdůležitější nakonec: Přeji vám všem krásné Vánoce, plné radosti! 

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Video som už videla a je super :)

    ReplyDelete
  2. Skvelý článok:) Mne najviac pomáha zacvičiť si, dodá mi to energiu:) A vianočné aktivity mám najradšej, ale balenie darčekov si nechávam na štedrý deň:)

    Saja Frey blog

    ReplyDelete
  3. Super článek, ani jsem nevěděla, že natáčíš videa, hned je jdu zkouknout ;-) Přeji krásné Vánoce!:-)

    www.jdeocestu.blogspot.cz

    ReplyDelete
  4. Skvělý článek i video! :) já mám teda asi největší problém s tím, jíst i ovoce, hehe :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  5. Já Vánoce miluji, užívám si je, ale stejně se to bez nějakého stresu neobejde :) Ale na špatnou náladu (i to přejídání) vždycky pomůže nějaký pohyb nebo sport!

    ReplyDelete
  6. Užasné... pozitivní...

    ReplyDelete

Děkuji za všechny komentáře ♥

Flickr Images